menu
Word Lid
Verklaring meester Hugo Coveliers in verband met de deontologische Vlaams Parlementscommissie

Hugo Coveliers : “Concurrerende politici hebben er alle belang bij de procedure zo lang mogelijk te rekken om Dewinter politiek te beschadigen.”

Hugo Coveliers reageert in zijn hoedanigheid van raadsman van Vlaams parlementsondervoorzitter Filip Dewinter: “Deze commissie is samengesteld uit concurrerende politici die er alle belang bij hebben om deze procedure zo lang mogelijk te laten duren. We waren voorbereid om vandaag onze visie uiteen te zetten zodanig dat men zou begrijpen om welke banale klacht het hier gaat. Het feit dat men zelfs niet tot een akkoord over de ontvankelijkheid van de klacht kwam, toont de banaliteit. Tot mijn ongenoegen heb ik zelfs de kans niet gekregen om de zitting bij te wonen of om een woord te zeggen. Merkwaardig is dat de klagende partij Groen met fractieleidster Mieke Schauvliege) ook het voorzitterschap van de commissie waarneemt met Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout.

Het Verdrag van de Rechten van de Mens bepaalt duidelijk dat iedereen recht heeft op kennis van de klachten en het recht om zich te verdedigen. Die kans werd vandaag in ieder geval niet geboden. Blijkbaar willen een aantal politici enkel het Europees Verdrag toepassen ten voordele van terroristen, criminelen, klimaatactivisten en illegalen.”


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF