menu
Word Lid
Vlaams Belang verzet zich tegen verdere uitbreiding van de Pakistaanse Noor-ul-Haram-moskee aan de Van Kerckhovenstraat in Antwerpen-Noord

Het Vlaams Belang stelt vast dat de Pakistaanse Noor-ul-Haram-moskee aan de Van Kerckhovenstraat 85/89 recent opnieuw werd uitgebreid. Een pand gelegen aan de Van Kerckhovenstraat 93 werd afgebroken en een nieuw bouwwerk van vijf verdiepingen hoog werd gebouwd als uitbreiding van de bestaande Noor-ul-Haram-moskee.

De Noor-ul-Haram-moskee wordt beheerd door de ‘Antwerp Islamic Organisation’, een organisatie met duidelijke linken met allerlei fundamentalistische Pakistaanse organisaties. Het Vlaams Belang vraagt zich overigens af waar de financiering van deze moskee uitbreiding vandaan komt.

Opvallend is dat het stadsbestuur zijn goedkeuring verleende aan de uitbreiding van de moskee en de daaraan gekoppelde bouwvergunning. Nochtans werd de erkenning van de moskee in 2021 door voormalig Vlaams minister van Integratie Bart Somers ingetrokken. De intrekking had te maken met allerlei malversaties binnen het moskeebestuur. Tevens bleek dat verschillende radicale predikers uit Pakistan in de moskee het woord hadden gevoerd en dat de Noor-ul-Haram-moskee onder invloed van radicaal Pakistaanse fundamentalistische islamitische organisaties stond.

Filip Dewinter: “De uitbreiding van de Noor-ul-Haram-moskee in Antwerpen is op zijn minst verrassend te noemen. Dat het stadsbestuur hieraan zijn goedkeuring en medewerking verleend is ronduit stuitend. De Noor-ul-Haram-moskee is reeds de grootste moskee van Antwerpen met twee minaretten. Het is duidelijk dat de financiering van dit soort van bouwwerken niet enkel door de Antwerpse gelovigen kan worden bijeen gespaard. Hier is meer aan de hand… De uitbreiding van een dergelijke mega-moskee is allesbehalve verantwoord te noemen. Deze uitbreiding zal de verdere islamisering van Antwerpen-Noord tot gevolg hebben. Het Vlaams Belang verzet zich tegen deze uitbreiding en eist een moskeestop in Antwerpen. Antwerpen telt reeds 65 moskeeën en het Vlaams Belang wil dit aantal in de toekomst drastisch terugdringen. Antwerpen mag immers geen Antwerpistan worden!”

Bijlage: videobeeldmateriaal uitbreiding Noor-ul-Haram moskee

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF